Nie jesteś zalogowany na forum.
Kręcę głową.
- Nawet za nimi nie wołaj. Nie chcę rozmawiać z takimi... - Krzywię się i nie kończę.
Siadam na piasku.
Goddamn right, you should be scared of me
Who is in control?
- Inteligentni ludzie, domyślają się, że na PLAŻY mogą się zmoczyć i biorą ubrania na zmianę - prycham i przewracam oczami, kiedy jestem już przebrana, razem z Hall idziemy do kawiarni.
"In the glow of my perfection, you can only sunbathe."
Prycham i dołączam do Joela.
- Znasz je? - pytam.
- Znam. Niestety. Nie polecam całowania się z blondynką. Ślini się jak pies. - Krzywię się na samo wspomnienie.
Who is in control?
Zaśmiałem się cicho.
- Zapamiętam na przyszłość. - mówię. - Niestety? Czyżby też na ciebie "napadły"? - pytam.
Kręcę głową.
- Tamtej ciemnowłosej nie znam. Blondynka jest córką jednej z przywódczyń, więc czasem przychodzi ze swoją porąbaną mamuśką do nas do domu. - Przewracam oczami.
Who is in control?
- Współczuje - mówię. - Myśli, że skoro jej matka jest kimś, to wolno jej wszystko. Nie znoszę takich bachorów.
Wzruszam ramionami.
- Mnie obchodzi tylko to, że jest małą suką. - Przewracam oczami.
Wstaję z piasku.
- Dobra, będę chyba już szedł.
Who is in control?
Ubrana w za duży niebieski sweter mojego taty i czarną chustką na szyi idę brzegiem plaży. W dłoni trzymam moje trampki.
Mokry piach jest zimny, a co jakiś czas lodowata woda dotyka moich stóp. Czuje wtedy jak tysiące igiełek wbija się w moją skórę. Pomimo tego nie rezygnuje ze spaceru.
Przyjemy szum morza mnie uspokaja, a słona bryza orzeźwia.
Deszcz jest jak kamuflaż... Można ukryć w nim łzy.
Siedzę na kocu, który jest pognieciony w niektórych miejscach, ale nie zwracam na to uwagi. Nagle widzę zbliżającą się dziewczynę na horyzoncie. Nie jest jej zimno?
Idę patrząc przed siebie gdy nagle staję na czymś ostrym. Wypuszczam z rąk trampki w momencie kiedy przypływa fala.
Przenoszę cały ciężar ciała na drugą nogę i o mało co nie tracę równowagi.
Podbiegam szybko do dziewczyny i chwytam ją delikatnie za ramię.
- Nic ci nie jest? - pytam i trzymam dotąd aż nie złapie równowagi.
- Och... - wzdycham, łapiąc równowagę. - Nie, nie... Nic... - Rozglądam się. - Szlag moje trampki! - mówię bezradnie patrząc jak zabiera je faja.
Patrzę za odpływającymi trampkami. Wypadałoby coś zrobić. Bez zastanowienia zdejmuje bluzkę i buty oraz wyszukuję wzrokiem trampek.
- Widzisz je? - pytam i wchodzę głębiej do wody.
- Woda jest lodowata. Przeziębisz się. Wychodź. W sumie nie jestem do nich przywiązana - kłamię.
Pomimo moich słów cały czas rozglądam się na nimi w wodzie.
Prycham.
- Nic mi nie będzie. - mówię i wchodzę głębiej. - O! Widzę je. - oznajmiam i zmierzam w kierunku butów.
Uśmiecham się szeroko kiedy chłopak podaje mi moje przemoczone trampki.
- Dzięki - uśmiecham się z wdzięcznością.
- Nie ma sprawy - oznajmiam i odwzajemniam uśmiech dziewczyny. Po chwili zbieram moje porozrzucane rzeczy. Cholera. Nie mam czym się wytrzeć. Kurde.
Niezręcznie drapie się po karku wolną ręką. W drugiej trzymam cieknące wodą buty.
- Przepraszam... - mruczę.
- Za co? - patrzę na dziewczynę, a na mojej twarzy pojawia się szeroki uśmiech. - Jeśli chodzi ci o mokre ubrania - wskazuje na spodnie - to nie musisz się martwić. Szybko wyschną. - zapewniam dziewczynę.
Przez chwilę stoję i patrzę na chłopaka. Czuje wyzuty sumienia.
Chmury na niebie nieco się rozrzedzają i wychodzi słońce.
- No nie wiem czy tak szybko wyschną... - mruczę pod nosem.
- Nie przejmuj się - mówię i przez chwilę rozglądam się. - Chcesz może się do mnie przysiąść? Akurat możliwe, że trampki ci wyschną, bo przecież nie będziesz boso chodzić - wskazuję gestem na koc i posyłam znów szeroki uśmiech.
- Emm... - zastanawiam się. Ma trochę racji. - No dobrze - mówię lekko się uśmiechając.
Uśmiecham się szeroko.
- Jak ci na imię? - pytam.
- Nel - mówię siadając na kocu. Kładę trampki obok.