Nie jesteś zalogowany na forum.
- To bardzo dziwne, bo ta osoba wciąż - robię nacisk na ostatnie słowo - mi przeszkadza. Jak myślisz, co w takim wypadku mam zrobić?
Ludzie będą wam nieustannie doradzać, ale żeby się czegoś nauczyć, trzeba popełnić kilka błędów samemu.
- Hmm.- zastanawiam się, po chwili na moją twarz rozświetla uśmiech.- Pogadać z tą osobą, być może jej się nudzi i nie ma kogo dręczyć.- śmieje sie.
- Podręcz kogoś na swoim poziomie. - przewracam oczami i ściągam podkoszulek.
Idę w stronę morza. Może przynajmniej tam będzie cicho?
Ludzie będą wam nieustannie doradzać, ale żeby się czegoś nauczyć, trzeba popełnić kilka błędów samemu.
- Przykro mi, ale nie ma tu nikogo na moim poziomie, wiec zostajesz mi ty.- udaje smutną i zdejmuję narzutkę pod którą miałam kostium kąpielowy. Pora na kąpiel. Pochodzę do oddalającego się chłopaka.- Myślisz, że tak łatwo się mnie pozbędziesz?
- A co? Będziesz mnie śledzić prywatnym helikopterem? - unoszę brew.
- Skąd wiesz, że mam prywatny helikopter?- unoszę brwi.- Ale owszem być może to zrobię.
- Na to mam dwa wytłumaczenia. Albo się we mnie zakochałaś, albo jesteś wariatką. - zanurzam głowę w wodzie i staram się odpłynąć jak najdalej.
- Albo po prostu mi się nudzi i nie mam kogo podręczyć.- kiwam głową i wchodzę do wody.
- Ach tak? - czyli jedyne co mi zostaje to wziąć ją na ręce i wrzucić na głęboką wodę.
Może się utopi? Realizuję mój plan tylko nie trafiam na taką bardzo głęboką wodę. Chociaż... jak nie umie pływać to się utopi.
- Słabe i oklepane.- przewracam oczami i podpływam do niego.- Na nic więcej cię nie stać?- pytam znudzona.
- Możesz iść podenerwować inne osoby? - pytam już wyraźnie zirytowany.
- Nie ma takiej opcji.- kręcę głowy i przegryzam.- Powiedz mi coś, mi coś o sobie a może się odczepię.
Wzdycham.
- Mam na imię Josh, pracuję w banku i nie lubię natrętnych dziewczyn. Wystarczy? - unoszę brew.
Już mam coś powiedzieć, gdy dostaje smsa od matki, że mam natychmiast wracać do domu. Przewracam oczami.- Masz szczęście, moja matka cię uratowała.- pakuje wszystkie swoje rzeczy i wychodzę z plaży.
Siadam na piasku, obracając zegarek w dłoni. Powinienem sprawdzić co u Joela. Od kiedy stałem się tym, który wyciąga z domu, a nie tym, który jest z niego wyciągany? Od Edgara.
Łapię jakiś kamyczek i rzucam go do wody. Jest gładki i prawie idealnie okrągły. Tu wszystko jest idealne. Pierdolone Centrum. Sztuczne jak cholera i bogate do porzygu, kiedy większość z nas umiera przez choroby.
Nas? Czy w twoim wypadku są jacykolwiek "my"?
You take me to the edge, push me too far, watch me slip away holding on too hard.
Tell me why does everything that I love get taken away from me?
Zauważam znajomą twarz na plaży. Podchodzę do niego. - Dzień dobry. - uśmiecham się szeroko
There can be miracles
When you believe
Though hope is frail
It's hard to kill
Marszczę brwi, słysząc znajomy głos. Chwila, jak on się nazywał...?
- Bram? Co ty tutaj... A, Centrum. No cześć.
You take me to the edge, push me too far, watch me slip away holding on too hard.
Siadam obok niego - A ty co tu robisz? Chyba mieszkałeś na przedmieściach... - za późno gryzę się w język - Przepraszam, nie powinienem pytać
There can be miracles
When you believe
Though hope is frail
It's hard to kill
Wzruszam ramionami.
- Teraz mieszkam w Centrum. - Podrzucam kolejny idealny kamyk i pozwalam mu swobodnie lewitować w powietrzu. - A co, omija cię wszystko, co się teraz dzieje w New Insolitam?
- Nie... Może... Trochę... - wzruszyłem ramionami - Ale się tym nie przejmuje
There can be miracles
When you believe
Though hope is frail
It's hard to kill
Zaciskam lekko usta.
To tylko dzieciak.
Wzruszam ramionami.
- No. Tobie wolno. - Opuszczam lewitujący kamyk do dłoni i wyrzucam go, jak poprzedni, do wody. - Bo ciebie to nie dotyczy.
Przekrzywiam głowę - Nie do końca wiem, o czym mówisz
There can be miracles
When you believe
Though hope is frail
It's hard to kill
Macham ręką.
- Polityka. Dużo by gadać.
Śmierć Edgara nie jest polityką. Ani to, że zawiodłeś Joela.
Unoszę brew, zerkając na niego.
- Młody, gdzie ty tak właściwie mieszkasz, co?
- Umm... - marszczę brwi - Właściwie to wszędzie. - odpowiadam po chwili namysłu
There can be miracles
When you believe
Though hope is frail
It's hard to kill
To by wyjaśniało, czemu nikt się nim nie zajmuje.
- To znaczy... nie masz domu? - Marszczę brwi. - I nikt z tym nic nie robi?