Nie jesteś zalogowany na forum.
Siedzimy tak przez jakąś chwilę. I właśnie wtedy sobie uświadamiam, że mimo tego co się dzieje na zewnątrz, to... miłość jest możliwa. Warunki się poprawiają, z czasem będzie coraz lepiej. I może uda się zamieszkać w Centrum. Może to wszystko jeszcze się zmieni. Napawam się tą nadzieją i chyba po raz pierwszy nastawiam się optymistycznie.
- Hej - mruczę pod nosem. - Wszystko jest możliwe, nie? A czas zakładu z Chrisem... niedługo się skończy. - Dodaję, przypominając sobie o kolejnej rzeczy.
Czy istnieje coś gorszego niż miłość brzydkiego faceta? Owszem – przyjaźń przystojnego faceta.
Zaśmiałem się głośniej.
- Ta... coś w tym jest. Ale potem, będę Cię kochał równie mocno jak teraz, wiesz o tym? Może nawet mocniej, jeśli to możliwe...
Między mężczyzną a kobietą przyjaźń nie jest możliwa. Namiętność, wrogość, uwielbienie, miłość – tak, lecz nie przyjaźń.
Parskam cichym śmiechem.
- Też będę cię kochać. W każdej chwili. - Odpowiadam prawie, że niedosłyszalnie. - I... nie chcę tego zmieniać. - Po czym... wpadam na mały pomysł. - Myślisz, że w któryś dzień udało by się wybrać do Centrum...?
Czy istnieje coś gorszego niż miłość brzydkiego faceta? Owszem – przyjaźń przystojnego faceta.
Pokiwałem głową.
- Jasne - zapewniłem. - Pójdziemy rano nad klif... potem przejdziemy się ulicami...nie ma problemu. Mów tylko kiedy, a wezmę wolne...
Między mężczyzną a kobietą przyjaźń nie jest możliwa. Namiętność, wrogość, uwielbienie, miłość – tak, lecz nie przyjaźń.
Uśmiechnęłam się pod nosem.
- Jak będziesz mieć jakiś luźniejszy dzień, wtedy też się uda. Pacjenci mogą cię potrzebować w szpitalu. - Mówię żartobliwie, próbując sobie przypomnieć kiedy ostatnio byliśmy w Centrum.
- Ludzi w szpitalu cały czas dają mi luźne dni... - westchnąłem tragicznie. - Mogę poświęcić ci kilka dni... Całe kilka dni twoje..
- To akurat... brzmi kusząco. - Zauważam unosząc brwi. - Moglibyśmy... dobrze wykorzystać te kilka dni. - Kąciki ust znów wędrują do góry.Przez całe parę dni, razem...
- A no prawda... Widzę ten błysk w oku, pomyśleliśmy o tym samym...! - zaśmiałem się całując ją w szuję ze śmiechem.
Zaśmiałam się cicho, przejeżdżając palcami po ramieniu chłopaka.
- To będą... Małe wakacje. - Wymruczałam. - Dawno nas tam nie było...
- Mhm...! - zgodziłem się. - Dodatkowo zasłużyliśmy sobie na wakacje! To co? Zostajemy cały dzień w twoim wygodnym łóżeczku...? - pytam uśmiechnięty.
Mogłabym w ogóle nie wychodzić z łóżka i siedzieć tu do nieskończoności z nim, ale... No właśnie. Zawsze jest jakieś "ale".
- Chciałabym. - Odpowiadam z lekkim westchnieniem. - Ale... Nie wiem czy świat sobie bez nas poradzi. - Dodaję błyskawicznie.
Uśmiecham się pod nosem i kiwam głową z przymkniętymi oczami.
- Co racja to racja... - przytuliłem ją ostatni raz i pocałowałem przeciągle. Potem wstałem i wyciągnąłem ręce w górę chcąc się rozprostować.
Przeczesując palcami pasmo włosów, przyglądałam się temu ukradkiem, od czasu do czasu uśmiechając. Potem wstałam i narzuciłam na siebie bluzę, okrywając prawie, że nagie ramiona.
- Uwielbiam na ciebie patrzeć. - Powiedziałam z rozbawieniem, poprawiając rękaw.
Odwróciłem się do niej i uśmiechnąłem.
- Wiem Królowo... Ale sama powiedziałaś, że świat nas potrzebuje - zauważyłem i narzuciłem na siebie podkoszulek.
- Mhm. - Skinęłam głową, nie przedstawiając patrzeć. - Było by za prosto. A żeby były przyjemności... Trzeba się natrudzić. - Zaśmiałam się cicho i odsłoniłam pojedynczą zasłonę, wyglądając przez szyby.
Przytaknąłem.
- Bardzo słusznie... - zacząłem szukać moich spodni i w końcu znalazłem je zawieszone na krześle. - Pójdź pierwsza się umyć, będę po tobie - uśmiechnąłem się lekko.
Skinęłam lekko głową i ruszyłam do łazienki. Po jakiejś chwili, gdy skończyłam się myć, uświadomiłam sobie najważniejszej rzeczy. Nie wzięłam ubrań. Zrezygnowana, opatulona grubym ręcznikiem, musiałam się... Wrócić.
Siedziałem akurat na łóżku gdy wyszła Margo... naga, zasłaniając się tylko ręcznikiem. Oparłem głowę o rękę i bezwstydnie zacząłem podziwiać jej ciało i cud jaki wyrósł z dawnej, zagubionej dziewczynki, którą okradłem.
Rzuciłam chłopakowi zawstydzone spojrzenie i szybko wyciągnęłam z szafy ubrania. Ciągle nie mogłam się... Przyzwyczaić.
- W zasadzie... Łazienka już jest wolna. - Stwierdziłam z niepewnym uśmiechem, a na mojej twarzy zakwitły małe rumieńce.
- Poczekam aż się ubierzesz - uśmiecham się szeroko. - Nie musisz się śpieszy - dodałem równie szeroko wyszczerzony.
- Bardzo śmieszne, Azzie. - Wywróciłam lekko oczami, ale zaśmiałam się. - Może jeszcze powinnam chodzić nago przez cały dzień...?
Klasnąłem zadowolony w dłonie.
- Tak! Mógłbym Cię podziwiać cały dzień i noc... W noc w szczególności - mrugnąłem do niej i znów się zaśmiałem. - Zapiszę to, będzie to jednen z naszych obowiązkowych obowiązków na wakacjach. Chodzenie cały dzień nago - notuje sobie w głowie.
Westchnęłam cicho, nie mogąc się powstrzymać od śmiechu. Jedną ręką musiałam przytrzymać ręcznik, a drugą otworzyć szafę.
- Czyli ciebie też będzie to obowiązywać? - zapytałam rozbawiona, odbijając pałeczkę i wyciągając ubrania z szafy.
Wstaje z łóżka i błyskawicznie podchodzę do Margo i łapię ją w talii i nim zdąży cokolwiek powiedzieć trzymam jej ręcznik nad piersią, by miała dwie ręce wolne.
- Ależ oczywiście Królowo. -zapewniam ją. - To było by niesprawiedliwe gdybym tylko ja czerpał przyjemność. Tylko my w domu... oboje nadzy... - szepcze jej do ucha.
Słyszę jego oddech przy uchu i każde słowo wręcz doskonale. Głos mi gdzieś zanika.
- Mam nadzieję, że... Masz świadomość jak to się skończy... - praktycznie szepczę, jakby to był jakiś sekret, przegryzając lekko wargę.