Nie jesteś zalogowany na forum.
- Taaaak? - zakołysałam się i oparłam o ścianę. - Nie wiem... nie miałam niiiiiigdy nikogo... saaaaama samiusieńka... - jęknęłam, a nogi powoli odmawiały dalszego utrzymywania mojego ciała w pionie.
Tylko dzieci, wiedzą czego szukają...
- Och, Xana. - Westchnąłem i próbowałem ją podtrzymać, a jednak skończyło się to fiaskiem. Dziewczyna kolejny raz znalazła się w moich ramionach. I nie ostatni. - Idziemy spać - oświadczyłem, wchodząc po schodach.
- Że z tobą...? - przekręciłam głowę. - A... jak się w ogóle na nazywasz...? Kojarzę... Ale... hik! ... nie pamiętam...
Zaśmiałem się.
- I ty chciałaś zostać na ulicy. - Pokręciłem głową zrezygnowany. - I nie, tylko położę cię na łóżku. Musisz odpocząć po dzisiejszym - skrzywiłem się.
- Hej... Jak się... nazywasz? - uniosłam oczy na mężczyznę. Znałam te oczy... Na pewno, choć gdy próbowałam sobie przypomnieć, skąd je znałam, to natrafiałam na spore opory.
Kącik ust powędrował mi w górę.
- Oschły strażnik wita. - Patrzyłem na nią przez chwilę. - W skrócie Dashan.
Weszliśmy do sypialni, a ja delikatnie położyłem ją na łóżku. Zdjąłem jej buty, a ubrania... ubrania zostawiłem na miejscu. Nie jest tak źle, by ją przebierać.
- Dash... Dash... O... Oooooooo.... - poczerwieniałam. Skuliłam się odwracając do niego plecami. - Uhm... No tak... Już pamiętam...
- Mhm... - mruknąłem nieco zdezorientowany. - Potrzebujesz czegoś jeszcze, wody, cokolwiek?
- Ja... Nie... Nie.... Ja... Dziękuję... I... - nie skończyłam, kuląc się jeszcze bardziej, chyba... czując wstyd? Nadal czułam gorąc na policzkach...
Usiadłem na skraju łóżka.
- O co chodzi, Xano? - spytałem z dziecięcą ciekawością w głowie.
Zadrżałam. Przecież o nim musiałam pomyśleć. Nie powiem mu teraz tego. Boże, już więcej nigdy nie wypiję...
Nie byłam w stanie wydusić z siebie choćby słowa, więc musiałam milczeć, kiedy on siedział tuż obok. Cholera.
Siedziałem przez kilka minut w ciszy, którą jedynie przebijały nasze oddechy.
- W takim razie dobranoc, Xano - uciąłem i wyszedłem z pomieszczenia. Zrobiłem coś nie tak...?
Leżałam skulona, aż w końcu rozluźniłam mięśnie. Wszystko mnie bolało. Choć nie potrzebowałam wszystkich zmysłów, by wiedzieć, że znów jestem sama. Pewnie nic nie będę pamiętać do końca dnia... a skoro tak...
Wstałam chwiejnie z łóżka i niczym skruszone dziecko zbliżyłam się do rozmazanej sylwetki.
- Dash...? A możesz zostać...? - zapytałam.
Odwróciłem się w jej stronę i spojrzałem na nią czule. Od jak dawna tak nie patrzyłeś?
Przytaknąłem w sumie niezbyt zadowolony z tego pomysłu, ale... ruszyłem za dziewczyną.
- Wystarczy, jak usiądę obok? - spytałem, choć w sumie nie potrzebnie. Co miałbym robić więcej? Poza tym... to jej zachowanie i wcześniejsze słowa... Ona w ogóle kontroluje to co powiedziała? Aghr, za dużo myśli, Dash.
- Mhm... - mruknęłam i znów się położyłam na łóżku. Tym razem mniej skulona, odwrócona, a nawet przesunięta do Dasha. To takie... dziwne uczucie.
- Dziękuję... - szepnęłam, bo na więcej chyba nie potrafiłam się zdobyć. Głupi alkohol.
Mimo wielu oporów, które pojawiły się w mojej głowie i wielu pochopnych myśli, położyłem się naprzeciw Xany. Patrzyliśmy sobie w oczy, a moja dłoń powędrowała na jej policzek. Nie panowałem nad tym, co się działo. A może tak się miało stać...? Pogłaskałem ją delikatnie i szepnąłem tylko ciche: "Proszę."
Znów zadrżałam i sennie wtuliłam się w jego dłoń. Jak małe dziecko. Głupie dziecko, co ty wyprawiasz? Ale było mi dobrze... Tak dobrze, że uśmiechnęłam się błogo, a ostatnią rzeczą, jaką pamiętałam przed zaśnięciem, były oczy Dashana.
Obserwowałem w milczeniu Xanę. Od dawna tak się nie czułem. Tak... inaczej. Nie skusił mnie nawet hałas z dołu. Po prostu leżałem i sennie wpatrywałem się w twarz dziewczyny.
[PARĘ GODZIN PÓŹNIEJ]
Boże mój łeb. Myślałam, że pęknie, gdy otworzyłam oczy. Zdecydowanie ten koleś za barem, powinien dawać znakomicie słabsze dawki, a jak go kobieta prosi o coś na obolałe przez faceta serce, to można zadzwonić po męskie dziwki, a nie dawać podejrzanie mocne trunki.
Zresztą... gdzie ja do cholery jestem? Tak ciepło... i dobrze... czułam dotyk. Przyjemny, choć obcy. Przyjrzałam się osobie naprzeciwko i gdybym mogła, odskoczyłabym na dwa metry.
Przebudziłem się pod wpływem czyjegoś spojrzenia. Początkowo zmrużyłem oczy, lecz później otworzyłem je znacznie szerzej.
- Dzień dobry - powiedziałem pierwsze, co mi przyszło do głowy. Zabrzmiało głupio. Cholera, Dash.
Zacisnęłam powieki i znów je otworzyłam.
- Co ja tu robię...? I dlaczego jesteś w tym samym łóżku co ja...? - spytałam, starając się ukryć lekką panikę.
Przewróciłem się na plecy. W ciszy przyglądałem się białemu sufitowi. W końcu postanowiłem to przerwać.
- Picie nie służy, co? - mruknąłem.
Też przeturlałam się na plecy.
- Ano nie... zrobiłam coś głupiego...? - zapytałam słabo, znając możliwości spitej mnie.
Zastanowiłem się przez chwilę. W nocy wiele myślałem o tym i tamtym...
- Prócz wyznania, że podoba ci się pewna osoba, to nie. - Niezauważalnie westchnąłem.
- Oh... nie powiedziałam kto to, co nie...? - upewniłam się, a na mojej zwykle bladej skórze pojawiły się plamy czerwieni.