Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: Poprzednia 1 2 3 4 Następna
- Drugą stronę... - powtórzyłem. - Przykro mi. To musiał być szok dla małego dziecka - przyznałem dość chłodno.
Jestem synem pierwszych ludzi, myślisz, że od tamtego czasu mam jeszcze jakieś uczucia...?
- Taaak, mało brakowało - przytaknąłem - Ale trzyletni ja byłem uparty jak osiołek, więc oto jestem - dorzuciłem rozbawiony
There's no word as "normal". Nothing is normal in this world. It can be at least "gently abnormal".
Skrzywiłem się. No tak. Teraz go pamiętam. Kolejny z tej nieszczęsnej rodziny.
- Jak widać... - skwitowałem.
Jestem synem pierwszych ludzi, myślisz, że od tamtego czasu mam jeszcze jakieś uczucia...?
- Pogratulować odwagi trzyletniemu tobie - zaśmiałam się cicho. - Czasami nawet dorośli nie przeżyli by tego co Ty jako dziecko... - dodałam znów spoglądając na blizny. Były głębokie.
Boimy się nie Śmierci, ale wyobrażenia, jakie o niej mamy.
Machnąłem lekko ręką - Było minęło. Po prostu teraz tylko wyglądam jak sito. - zaśmiałem się
There's no word as "normal". Nothing is normal in this world. It can be at least "gently abnormal".
- Bez przesadzaj, nie wygląda tak źle - zauważyłam. - Kobiety lubią facetów z bliznami, to nadaje im charakteru - dodałam, nieśmiało wzruszając ramionami.
Parsknąłem śmiechem - Warto wiedzieć - spojrzałem na mężczyznę - Nie przedstawiłem się. Ostatnio często o tym zapominam. - rozbawiony wyciągnąłem dłoń w jego stronę - Liam Alexander
Chciałem najpier odpowiedzieć "wiem", jednak to byłoby kiepskie zagranie.
- Abel - przedstawiłem się krótko ściskając dość sztywno, dłoń Liama.
Uśmiechnąłem się - Miło pana poznać
Mruknąłem coś, ale już nic nie odpowiedziałem. Nie podoba mi się.
- Jeszcze nie miałam okazji poznać pana imienia - przyznałam. - Jak jeden z synów Adama i Ewy... - zamyśliłam się.
Ugryzłem się w język i zamiast się odzywać zacząłem rozglądać się po parku
Zrobiło się jakoś nieprzyjemnie cicho.
- Hm... co Pan dziś czytał panie Abel...? - zapytałam niepewnie.
- Księga Koholeta - odparłem. - Dość dołująca lektura, nie polecam do czytania - dodałem. Choć sam Kohelet, gdy popił, nie był taki depresyjny.
- Vanitas vanitatum et omnia vanitas - rzuciłem mimochodem, przy okazji Księgi - Dobra rzecz, daje do myślenia
- Zaiste - musiałem przytaknąć. - Mimo swojego przygnębiającego nastroju, pokazuje miejsce, jakie zajmują ludzie we wszechświecie.
Zmarszczyłam brwi.
- Nie czytałam... - przyznałam. - Choć chyba nie lubię dołujących książek - dodałam.
- To nic złego - zapewniłem ją. - Nie wszyscy są w stanie takie rzeczy przeczytać - stwierdziłem łagodniejszym głosem.
Uniosłem brwi i zerknąłem na mężczyznę zaciekawiony, ale szybko odwróciłem wzrok. Kątem oka przyglądałem się Nevaeh. - Quae est ista, quae progreditur quasi aurora consurgens, pulchra ut luna, electa ut sol, terribilis ut acies ordinata? - wymruczałem pod nosem
Ostatnio edytowany przez Liam Alexander (2017-04-10 18:30:08)
Skrzywilem się. Grabi sobie. Zdecydowanie sobie grabi. Po co go ratowałem kiedy był szczylem.
Uśmiechnęłam się, lekko rumieniejąc.
- "Imię Róży" Umberto Eco, prawda...? - domyśliłam się, zerkajac na Liama.
- Właściwie to "Pieśń nad pieśniami" - odparłem z uśmiechem - Autorstwa prawdopodobnie króla Salomona
Pokiwałam głową.
- To akurat trochę znam... dość dyskusyjne dzieło - zauważyłam pod nosem nadal rozbawiona, nerwowo poprawiając włosy.
- Zależy z której strony na nie patrzeć. - wzruszyłem ramionami - Właściwie każda dobra literatura ma swoje za uszami. Weźmy na przykład takiego "Colasa Breugnon"... - zamyśliłem się, po czym parsknąłem śmiechem - Cofam, to nie jest normalna książka. Ale na przykład... A chociażby Szekspir! Gdyż zakochani, tak jak obłąkani,
Mają umysły rozgorączkowane,
A wyobraźnia ich kształtuje więcej,
Niż umysł chłodny byłby w stanie pojąć.
On mnie specjalnie denerwuje...?
Strony: Poprzednia 1 2 3 4 Następna