Nie jesteś zalogowany na forum.
W ciszy samotności, słychać tylko głuche bicie serca…
Wchodzę do klubu, ubrany w jedne z moich najlepszych ubrań. Dobrze, że mój stary miał jakieś spotkanie z innymi dupkami.
Ignoruję witających mnie ludzi i siadam w jednej z loży.
Goddamn right, you should be scared of me
Who is in control?
Wchodzę do klubu i zajmuję jedno z miejsc. Niech się streszczają. Robota papierkowa czeka...
Ludzie będą wam nieustannie doradzać, ale żeby się czegoś nauczyć, trzeba popełnić kilka błędów samemu.
Wchodzę do ekskluzywnego klubu i zajmuje wolne miejsce w loży. Zamawiam drinka i czekam. Może coś się wydarzy?
Kręcę z chichotem głową i upijam łyk trunku.
Impreza się rozpoczyna. Rozglądam się. Jakaś dziewczyna lustruje mnie wzrokiem od góry do dołu. Ciekawe, czy chodzi o mnie, czy o kasę? Może o jedno i drugie?
Who is in control?
Wchodzę do klubu i wygładzam sukienkę a następnie podchodzę do Joela.- Cześć dupku.- uśmiecham sie lekko i siadam obok niego.
- Spierdalaj, Boucher - burczę rozdrażniony.
Kładę nogi na niski stolik.
Who is in control?
Mam na sobie krótką czarną koronkową sukienkę, czarne kozaki i mocny makijaż. Weszłam do klubu. Zamówiłam drinka i poszłam do loży. Usiadłam na wolnym miejscu.
Taste me, drink my soul
Show me all the things
That I shouldn't know
When there's a new moon on the rise
-Uuu widzę że nasz " książę" nie w humorze.- śmieje i bawię kosmykiem włosów.- Kto był taki zuchwały aby nadepnąć ci na odcisk?- pytam. Uwielbiam go wkurzać.
- Po prostu cię nie lubię - mówię w prost. - Córeczka jedynej kobiety w rządzie. I to ja tu jestem "książę"?
Who is in control?
- Czy ty w ogóle lubisz kogokolwiek oprócz samego siebie?- prychan i przewracam oczami.-Tak dokładnie bo ja nie jestem rozkapryszoną bogatą manipulatką.- spoglądam na niego.
Podchodzę do mojego ochroniarza.
— Przypominam ci, że dzisiaj nie rozdaje autografów więc bez mojej zgody nikt do mnie nie ma podchodzić. Zrozumiałeś? –facet pokiwał głową. Wróciłam na miejsce i zaczęłam pić drinka.
Taste me, drink my soul
Show me all the things
That I shouldn't know
When there's a new moon on the rise
- Nie jesteś manipulantką. Jesteś zwykłym pustakiem udającym, że cokolwiek rozumiesz z życia w Centrum. - Prycham zdegustowany. - I skoro pytasz, to tak. Lubię Elie, bo jako jedyna zasługuje na mój szacunek.
Who is in control?
Wchodzę do klubu z Leo, który oczywiście ma mnie w dupie i chwilę później tracę go z oczu.
Wzdycham i rozglądam się za Joelem ale nigdzie nie mogę go dostrzec bo wszyscy są wyżsi ode mnie.
- Świetnie - mruczę pod nosem. Wchodzę w tłum z nadzieją, że gdzieś go zobaczę.
Deszcz jest jak kamuflaż... Można ukryć w nim łzy.
- Niezmiernie mi przykro ale sie mylisz, nie jestem pustkakiem i rozumiem więcej niż ci sie wydaje.- uśmiecham sie słodko.- A właśnie jak mogłam zapomnieć o Penelope twojej dziewczynie. Gdzie ona jest? Nieładnie sie tak spóźniać na ważne uroczystości..- wzdycham teatralnie.
- To moja przyjaciółka, kretynko. Rozumiem, że łatwo pomylić, jeśli się ich nie ma - uśmiecham się z politowaniem.
Who is in control?
W końcu dostrzegam Joela rozmawia z jakąś blondynką ale nie nie mogę dostrzec jej twarzy.
Zaczynam kierować się w tamtą stronę.
- Poprawka można sie pomylić, bo jako jedyna się obok ciebie kręci. Nie wiem co ona takiego w tobie widzi- przewracam oczami.
- Coś, czego ty nie dostrzegasz, bo jesteś powierzchowną... - Nie kończę zdania, bo widzę, że podchodzi do nas moja przyjaciółka.
- Cześć, Elie. Gdzie Leo? - Uśmiecham się szczerze, po czym wskazuję na kretynkę. - Znasz Halley? Jeśli nie, to właśnie masz wątpliwą przyjemność ją poznać. - Piorunuję blondynę wzrokiem.
Who is in control?
Niepewnie patrzę na nieznajomą.
- Nie, nie znamy się. - Marszczę brwi i jeszcze przez parę sekund patrzę na dziewczynę po czym odwracam się do Joela. - No właśnie... Leo mi znikną jakieś dwadzieścia sekund po tym jak tu weszłam - mówię odrobinę zażenowana. - Leo chodzi własnymi ścieżkami. - Siadam obok przyjaciela.
- Próbowałam być miła ale kiedy okazało sie jakim jesteś dupkiem to przestałam próbować.- mówię zanim podchodzi do nas dziewczyna.- Dobra chyba zaraz zostawię was samych gołąbeczki, miłego migdalenia.- uśmiecham sie i rozglądam za kimś znajomym.
- Co za pusta, powierzchowna prostaczka. - Prycham. - Taką to tylko wysłać na Przedmieścia do reszty brudasów.
Patrzę na Elie.
- Przepraszam - mówię. - Gdzieś widziałem Leo. Ale chyba nic nie zrobi. Nie martw się na zapas.
Who is in control?
Mimowolnie rozglądam się po zatłoczonym pomieszczeniu.
- No niby tak... Ale to Leo - mruczę zmartwionym głosem.
- Idź za hałasem. - Śmieję się, ale widząc jej zmartwioną minę, przestaję. Dźgam ją w bok. - No ej. Będzie dobrze. Dzieciak potrafi o siebie zadbać.
Who is in control?
Po czymś takim nie ma mowy abym odeszła tak po prostu.- I kto tu niby jest powierzchowny? Nawet mnie dobrze nie znasz a juz oceniasz.- przewracam oczami.