Nie jesteś zalogowany na forum.
–Wiesz kim jestem Joel. – Czemu teraz mi się przypomniało, że mam tu mieć koncert niedługo...–Shelly Tarenbil. Piosenkarka. Jeśli jednak zapomniałeś. – uśmiecham się.
Taste me, drink my soul
Show me all the things
That I shouldn't know
When there's a new moon on the rise
- Sheri Terry? - Marszczę brwi. - Aha. Nie kojarzę. Z resztą nie ważne. - Odwracam się do Suzanne i Boucher 2. - Nic wam nie zrobiła? - Pytam.
Goddamn right, you should be scared of me
Who is in control?
- Mógłbyś mi pomóc się podnieść?- pytam cicho, lekko przerażona, ona naprawdę byłaby w stanie mnie zabić. Zawsze się na mnie wyżywała ale nigdy nie groziła mi nożem.- Oprócz tego, że trochę potłukłam sobie głowę to nic.
–Shelly Tarenbil, idioto.– Nie cierpię jak ktoś przekręca moje imię i nazwisko. Wzięłam głęboki oddech i odwróciłam się. Powoli wyszłam z klubu.
Taste me, drink my soul
Show me all the things
That I shouldn't know
When there's a new moon on the rise
Kręcę głową niewzruszona. Mój nóż. Wariatka rzuciła nim w tą Shelly czy Sheri. Podchodzę do jednego ze stołów i oczyszczam go z krwi po czym wracam do Victorii i Joela.
Pomagam wstać dziewczynie, gdy odzywa sie mój telefon. Zerkam na wyświetlacz.
Elie : )
Z westchnieniem odbieram.
- Elie nie bardzo teraz mogę... - zaczynam, ale mi przerywa. - Elie co się stało? - Pytam zaskoczony jej tonem. - Co ty... - Blednę. - O mój Boże... Zaraz tam będę.
Bez słowa wybiegam z klubu. To się nie dzieje naprawdę...
Goddamn right, you should be scared of me
Who is in control?
Zajmuję miejsce w jednej z loży dla vipów i kładę nogi, obute w kozaki na słupku, na stole. Zamawiam jednego drinka i rozglądam się, popijając alkohol i czekając.
Smiling through it, she said she'd do it again
Wywracam oczami, gdy jakiś nowy facet z ochrony nie chce mnie przepuścić. Gdybym jeszcze miała mniejszą torebkę, w której nic się nie gubi...
- Mój ojciec był politykiem. Chyba mówi coś panu nazwisko Echols? Tak, zgadza się, jestem jego córką.
- Dowód. - Mamrocze.
Nagle widzę na horyzoncie Carla. Macham do niego ręką, a ten zmienia nowego.
- Dzięki. - Odpowiadam i biegnę do loży dla vipów. I tak już jestem spóźniona.
- Jeez, Suz. - Wybucham śmiechem. - Nawet gdybyś miała zasłoniętą twarz, wiedziałabym, że to ty. Tylko ty potrafisz się tak spóźnić.
Nawet nie chce mi się zdejmować butów ze stolika.
- Och, naprawdę miło mi z tego powodu, Rey. - Odpowiadam z ironią. - Mam nadzieję, że nie zdążyłaś się jeszcze poważnie upić, bo ci ze stolika w prawo są chyba zainteresowani. - Zauważam.
Odwracam się w stronę, w którą wskazuje Suzanne i widzę, że jacyś faceci się na nas gapią. Posyłam do nich oczko, po czym wracam spojrzeniem do kumpeli.
- Jasne, Suz. Tak naprawdę prędzej oni by się upili, niż ja. Tylko na nich spójrz - uśmiecham się nieco złośliwie.
- Nie każ mi tego robić. - Mówię, udając błaganie. - Jak już się upiję, to wszystko będzie milsze. Pozostaje tylko zbieranie się z podłogi.
- Spójrz na nich! - Rozkazuję i odwracam jej głowę na siłę w tamtą stronę.
Wybucham śmiechem, gdy ona się krzywi.
- Nie no. Jeśli chodzi o zbieranie z podłogi zawsze możesz na mnie liczyć. Względnie będę ponosić współudział w twoim bólu i będzie trzeba mnie również zbierać z podłogi.
- Ałć. - Krzywię się, rozbawiona. - Jak już się bawić, to na całego. - Podchodzi do nas kelner, ja zaczynam zamawiać alkohol. - I tak oto znów zacznie się całodzienny kac.
Uśmiecham się krzywo.
- Kto ma kaca, ten ma kaca. Wpadnę do ciebie z lekami. Dziewczyna Kaia ostatnio załatwiła mu jakieś eksperymentalne tabletki czy coś takiego i podobno działają całkiem nieźle. - Upijam łyka drinka i rozglądam się. - A tym czasem... zobaczmy, czy jest tu ktoś ciekawy...
Wera: SEBASTIAN KUFA! KAJ TY JESTEŚ?!
- Już mi się podoba ten pomysł. - Stwierdzam. - Patrz na tego blondyna. - Kieruję swój wzrok w lewo.
Opieram brodę na dłoni przyglądając się blondynowi siedzącemu samotnie przy barze, kawałek od loży dla vipów.
- O matko - jęczę cicho. - Kup mi takiego, Suz. Mogę ci nawet dopłacić.
Wera: ALHFJGKJGBFDJKG SEBASTIAN????
- Takiego to i ja mogłabym wziąć. - Chichoczę. - Ale wiesz... problem feministek polega na tym, że nie mogą być w związkach. Może idź do niego zagadaj...?
Wera: nie, bo on nie istnieje -_-
Przygryzam wargę.
- Cholerne bycie feministką. - Śmieję się lekko. - No dobra. Chyba powinnam zagadać. - Wzdycham po raz kolejny do Sebastiana faceta. - Ale umówiłam się z tobą, a nie z tym przystojniakiem. Przyjaciół się nie olewa. - Uśmiecham się. - Nawet jeśli wyglądają jak aktorzy ze starych filmów.
- Ooo, to było urocze. - Parskam śmiechem. - Aż spróbuję was kiedyś zeswatać. Będziecie mieć dwójkę dzieci, psa i willę z basenem.
- Brzmi jak świetny plan! - Mówię z udawanym entuzjazmem. - Jedno nazwiemy Mia, a drugie Sebastian. Co ty na to?
Dopijam drinka do końca i zamawiam drugiego. Wtedy zauważam, że na chwile blondyn odwraca się w naszą stronę i unosi brew. Nie wiem dlaczego, zamiast wytrzymać jego spojrzenie, odwracam się do Suz.
- Fak, fak, fak. Te jego oczy!
Wbiegam do klubu, mając na sobie chustę w paski i krzycząc dookoła:
- ALLAH AKBAR.
Ups... Chyba znowu za dużo wypiłam.
Zauważam samotnie siedzącą blondynkę w rogu pomieszczenia. Natychmiast kieruję się w jej stronę.
- Chcesz kupić Wielbłąda? - pytam. - Albo dwa. Za pół ceny.
Rysuję wzorki na serwetce gdy podchodzi do mnie jakaś mocno nawalona kobieta.
- Co?- marszczę brwi.- Ćpałaś coś?
- NIE! - zastrzegam głośno. - Przysłał mnie mój Budda i mam za zadanie sprzedać wielbłądy. A ty wyglądasz na osóbkę, z którą można ubić interes! - wymachuję rękoma w górę.
O mój Drogi Boże, dlaczego akurat do mnie podeszła. Mogła znaleźć sobie kogoś innego. Jak tu sie jej pozbyć...
- Przykro mi mam już całą farmę Wielbłądów.- stwierdzam.