Nie jesteś zalogowany na forum.
- Praca to nie życie - zauważam. - A ty uparcie wmawiasz sobie, że jednak tak. Bezmyślność - dodaję.
Szczęście robi dobrze ciału, ale to smutek rozwija siłę umysłu...
- Moje życie, moją sprawa. - stwierdzam obojętnie
If I told you what I was,
Would you turn your back on me?
And if I seem dangerous,
Would you be scared?
- Ale patrzę na to i mi żal... Ciebie... - wydukałem. - Nieważne. Pewnie nawet to masz w nosie - Po co się wysilam. Chce dla gościa dobrze, a on pewnie nawet by się nie zawachał celując do mnie, mylę się?.
Szybko wskakuje na schody.
I mam spokój. Cudownie. Opieram głowę o oparcie kanapy. Sam, nareszcie. Sam...
And if I seem dangerous,
Would you be scared?
Kładę się na łóżku i nakrywam kołdrą. Jest tak cicho, jakbym był sam. Nie chcę być sam... boję się tego... Zakrywam kołdrą głowę i staram się o tym nie myśleć.
Rankiem następnego dnia przed pracą przyniosłam Azraelowi obiecane książki. Zapukałam, ale nikt nie otwierał wiec pozwoliłam sobie wejść do środka. Powoli weszłam po schodach do pokoju Azraela.- Hej, przyniosłam ci książki, drzwi były otwarte.- uśmiecham się lekko.
Uchylilem powieki..
- Cześć - uśmiechnąłem się. - Książki...? Fajnie...
Kładę stos książek na stoliku nocnym.- Lepiej się czujesz? Chris cię wieczorem nasmarował i podał leki?- pytam.- Widzę, że odsypiasz, to dobrze odpoczynek jest ci bardzo potrzebny.
Wchodzę do domu, rzucam broń w kąt i kieruję się do łazienki. Myję ręce i z szafki nad umywalką wyciągam igłę, nić chirurgiczną i spirytus, po czym wracam do salonu. Nawlekam nić na igłę i podwijam koszulkę. Rana po nożu jak zwykle paskudna, tuż pod żebrami. Krzywię się. Będzie ciężko z szyciem.
And if I seem dangerous,
Would you be scared?
Pokiwałem głową.
- Tak, wszystko co zalecałaś zostało wykonane - odpowiedziałem i zacząłem sięgać po książki. - Zaczęło mi się nudzić...
- Książki są najlepsze na nudę.- uśmiecham się.- Zejdę na dół i przyniosę ci wody, bo może chce ci się pić.- mówię i idę w stronę schodów. Gdy po nich schodzę widzę siedzącą tyłem postać.- Chris?
Rzucam koszulkę na podłogę, kiedy ktoś wymawia moje imię. Przewracam oczami i odwracam się na pięcie - Czego? - pytam zimno, sięgając po spirytus. Pociągam łyk z butelki i dopiero wtedy polewam ranę.
And if I seem dangerous,
Would you be scared?
- Wszystko dobrze?- podchodzę do niego i mu się dokładnie przyglądam.- Matko jesteś ranny.- kręcę głową.- Pozszywać cię?
- Nie. - mówię oschle i sięgam po igłę z nitką.
And if I seem dangerous,
Would you be scared?
- Chris, rana jest głęboka i samemu będzie ci nie wygodnie i będzie trzy raz bardziej bolało.- dotykam delikatnie jego ramienia.- Proszę, pozwól sobie pomóc.
W odpowiedzi warczę tylko, ale ręka zawisa mi w połowie drogi do rany.
And if I seem dangerous,
Would you be scared?
Wyjmuję mu ostrożnie igłę z ręki.- Pożyczę sobie.- uśmiecham się.- A teraz się kładź.- mówię i gdy uświadamiam sobie jak często mu to mówię, mam ochotę się roześmiać.
Rzucam jej mordercze spojrzenie, ale wiem, że nie mam wyboru, więc niechętnie kładę się na kanapie.
And if I seem dangerous,
Would you be scared?
Widząc jego spojrzenie przewracam tylko oczami i zabieram się za szycie.
Tik. Tak. Tik. Kurwa. Tak. Gapię się tępo w sufit, bo co innego mógłbym robić.
And if I seem dangerous,
Would you be scared?
Wszystko robię bardzo delikatnie i z należytą uwagą.- W sumie tu jest jeszcze bardziej wygodnie niż na szpitalnym łóżku prawda?- pytam aby jakoś rozluźnić atmosferę i skupić jego uwagę na czymś innym niż zszywanie rany.
- Ugh. - prycham w odpowiedzi
And if I seem dangerous,
Would you be scared?
- Bardzo ci nie wygodnie?- kręcę głową i powoli z wielką ostrożnością kończę zszywać.
- Wolałbym to zrobić sam. - rzucam zimno
And if I seem dangerous,
Would you be scared?
- Domyślam się.- kiwam głową.- Ale pomyśl, może ja mam fetysz zszywania ludzi igłą?- uśmiecham się.