Nie jesteś zalogowany na forum.
Kiwam głową i jeszcze się cofam. Wyciągam z torby antybiotyki od Chrisa.
- To na przeprosiny Avery... Wiem, że antybiotyków zawsze brakuje - mówię cicho dając jej pełne pudełko.
Szczęście robi dobrze ciału, ale to smutek rozwija siłę umysłu...
- Ojej dziękuję, ale chyba nie mogę tego przyjąć, tobie też mogą się przydać.- kręcę powoli głową.
Westchnąłem.
- Zapewniam, że będę miał z czego żyć. Zresztą, zawsze mogę zajrzeć do ciebie - mrugnąłem do niej i dalej wyciągałem do niej rękę z lekami.
- No dobrze. Nie odpuścisz prawda?- wzdycham i odbieram od chłopaka antybiotyki.- Pozdrów osobę która kazała ci zwrócić tabletki i przeprosić.- uśmiecham się słabo. Domyślam się, że gdyby to był ktoś z jego rodziny to by nie mówił, że mu kazano. Tak mi się przynajmniej zdaję.
- Tsa. Bądź że pozdrowiony - mruknąłem, a potem znów uśmiechnąłem się do Avery. - Spoko. Dobra, będę już spadał. Na razie - rzucam i wychodzę z namiotu.
Wiadomość dodana po 1 h 22 min 02 s:
Pomagam iść Chrisowi, choć na dobrą sprawę mógłby sobie poradzić sam. Rozglądam się po terenie szpitala szukając Avery.
- I po cholerę żeś mnie tu przyprowadził? - warczę do niego. Spoglądam na dziury w brzuchu. Cztery kulki. To był dopiero uparty cel. Co nie znaczy, że jeszcze żyje.
If I told you what I was,
Would you turn your back on me?
And if I seem dangerous,
Would you be scared?
- Bo nie mam zamiaru patrzeć jak się wykrwawiasz i nie mów mi, że przeżyjesz, bo to się zrobiło nudne już kilkanaście minut temu - odwarkuję. Wchodzimy do namiotu.
- Ależ tyś troskliwa, moja dobra wróżko. - przewracam oczami - Gdzie mój dyniowy pojazd. - pytam sarskastycznie
And if I seem dangerous,
Would you be scared?
- Ocho. Chyba już majaczysz - zauważam. - Widać, że stan ciężki.
Prycham.
And if I seem dangerous,
Would you be scared?
Siedzę oparta o szafkę i przeglądam starą podartą książkę gdy widzę jak do namiotu wtacza się z chłopak którego poznałam niedawno wraz z towarzyszem. Natychmiast do nich podchodzę.- Co się stało?- pytam rzeczowo.
- Bawiłem się dziurkaczem. - mówię sarkastycznie - A to małe coś kazało mi tu przyleźć. - przewracam oczami
And if I seem dangerous,
Would you be scared?
- To małe coś robi ci przysługę - warczę. - Zawsze mogłem cię dobić...
- Ale tego nie zrobiłeś. - mówię zimno - A teraz mnie puść.
And if I seem dangerous,
Would you be scared?
- Co w twoim rozumowaniu oznacza bawienie się dziurkaczem?- marszczę brwi.
Patrzę na Avery ze zmęczeniem.
- Błagam, nie pytaj. Odpowiedź i tak ci się do niczego nie przyda... Pomożesz? Ładnie proszę... - patrzę z miną szczeniaczka.
Warczę zignorowany, ale niewiele mogę zrobić.
And if I seem dangerous,
Would you be scared?
- No dobrze pomogę.- wzdycham.- Ale najpierw muszę wiedzieć ile kulek dostał.- szykuję potrzebne sprzęty
- Dam. Sobie. Radę. Sam. - warczę na oboje
And if I seem dangerous,
Would you be scared?
- I to ja tu jestem dzieckiem - przewracam oczami. - O ile mi wiadomo to cztery kulki. Proszę nie zwracać uwagi na jego pomruki. Majaczy biedaczek.
Spoglądam na niego spode łba. - I ty Brutusie przeciw mnie?
And if I seem dangerous,
Would you be scared?
- Nie ma żadnych wolnych lekarzy, więc ja będę musiała tym zająć.- mówię spokojnie, chociaż nie czuję się spokojnie. Po raz pierwszy będę wyjmowała kule.- Połóż go na wolnym łóżku i rozbierz.- nakazuję chłopakowi a sama idę przygotować resztę potrzebnych rzeczy.
Zrezygnowany zrzucam kurtkę i koszule. Przyglądam się dziurom w brzuchu. Takie małe cholerstwo, a tak psuje humor. Zamiast kłaść się, siadam.
And if I seem dangerous,
Would you be scared?
- No nie rób takich min. Przynajmniej trafiła ci się ładna pielęgniarka, a nie stary grzyb. Po za tym to jej ukradłem leki, więc postaraj się być miły i rób wrażenie znośnego, okej? - mówię.
- Któregoś dnia cię zabiję, dzieciaku. - warcze
And if I seem dangerous,
Would you be scared?